Atarax

Koupit Atarax online v ČR bez receptu

ataraxGenerický Atarax lze v České republice zakoupit bez předpisu v naší internetové lékárně. Proces nákupu je snadný a rychlý, stačí navštívit náš web, vybrat si požadované množství a zvolit způsob platby a doručení. Generický Atarax je dostupný bez nutnosti návštěvy lékaře, což vám umožní získat lék rychle a pohodlně. Navíc nabízíme rychlé doručení po celé České republice.

Co je Generický Atarax a k čemu slouží

Generický Atarax je antihistaminikum první generace, které se používá především k léčbě úzkostných stavů, alergických reakcí, svědění kůže a někdy i k úlevě od nevolnosti a zvracení. Tento lék je derivátem piperazinu a jeho účinky zahrnují tlumení centrálního nervového systému. Generický Atarax se často předepisuje pro pacienty trpící úzkostmi nebo nespavostí. Je také užíván před chirurgickými zákroky k tlumení pacientů a ke snížení úzkosti.

5


Balení 10mg
Balení
Cena
Za pilulka
Koupit
10mg × 30 prášky
916,88 Kč
30.56
10mg × 60 prášky
1 008,68 Kč
16.81
10mg × 90 prášky
1 284,09 Kč
14.27
10mg × 120 prášky
1 444,75 Kč
12.04
10mg × 180 prášky
1 720,15 Kč
9.56
10mg × 360 prášky
2 982,44 Kč
8.28
Balení 25mg
Balení
Cena
Za pilulka
Koupit
25mg × 30 prášky
985,73 Kč
32.86
25mg × 60 prášky
1 146,39 Kč
19.11
25mg × 90 prášky
1 329,99 Kč
14.78
25mg × 120 prášky
1 490,65 Kč
12.42
25mg × 180 prášky
2 064,42 Kč
11.47
Doprava Mezinárodní neregistrovaná pošta zdarma

Účinná látka v Generický Atarax

Hlavní účinnou látkou v Generický Atarax je hydroxizin (hydroxyzini dihydrochloridum), který působí jako antihistaminikum a anxiolytikum. Hydroxizin blokuje histaminové receptory v těle, což vede ke snížení alergických reakcí, svědění a otoku. Hydroxizin má rovněž anxiolytický účinek, což znamená, že pomáhá snižovat úzkost a stres tím, že tlumí centrální nervový systém. Tento účinek je obzvláště užitečný u pacientů s úzkostnými poruchami.

Jaký je rozdíl mezi Generický Atarax a originálním Ataraxem?

Generický Atarax a originální Atarax obsahují stejnou účinnou látku – hydroxizin. Hlavní rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že originální Atarax je vyráběn farmaceutickou společností, která drží původní patent, zatímco generický lék je vyráběn jinými společnostmi po vypršení patentu. Generický Atarax je proto cenově dostupnější, avšak účinnost a bezpečnost jsou zajištěny stejnou úrovní kvality.

Historie vzniku Generický Atarax

Hydroxizin, účinná látka v Generický Atarax, byl poprvé objeven v roce 1956 a byl uveden na trh jako lék na úzkost a alergické stavy. Lék rychle získal popularitu díky své schopnosti tlumit úzkost a zmírňovat alergické reakce, což vedlo k jeho širokému používání. Po vypršení patentu na originální Atarax bylo možné vyrábět generické verze léku, což vedlo k vzniku Generický Atarax, který je nyní dostupný po celém světě včetně České republiky, kde jej můžete koupit online bez předpisu.

Jak funguje Generický Atarax v těle

Generický Atarax působí na receptory histaminu v těle a blokuje jejich aktivaci, což pomáhá zmírnit alergické reakce, jako jsou vyrážky, svědění a otoky. Navíc má tlumivé účinky na centrální nervový systém, což přináší úlevu od úzkosti a stresu. Lék ovlivňuje neurotransmitery v mozku, čímž snižuje nervozitu a napětí, což pacientům pomáhá cítit se klidněji. Tyto účinky jsou obzvláště užitečné pro pacienty trpící úzkostnými poruchami nebo problémy se spánkem.

Správné dávkování Generický Atarax

Dávkování Generický Atarax závisí na konkrétním zdravotním stavu pacienta. Obvyklá dávka pro dospělé při léčbě úzkosti je 25 až 100 mg denně, rozdělená do několika dávek. Při alergických reakcích je dávka obvykle 25 mg podle potřeby. U starších pacientů nebo pacientů s poškozením jater nebo ledvin je třeba dávku snížit.

Jak dlouho trvá, než Generický Atarax začne působit?

Generický Atarax obvykle začíná působit přibližně 30 až 60 minut po podání. Účinek se může lišit v závislosti na metabolismu pacienta a dávce léku. Hydroxizin se rychle vstřebává v těle a jeho anxiolytický účinek je pozorovatelný již během první hodiny po podání.

Cena Generický Atarax v online lékárnách v ČR

Cena Generický Atarax se může lišit v závislosti na dodavateli a množství léku. V naší internetové lékárně nabízíme Generický Atarax za konkurenceschopnou cenu, která je dostupná pro všechny pacienty v České republice. Cena se pohybuje od 903 Kč do 3661 Kč za balení, v závislosti na velikosti balení a síle léku. Zakoupit Generický Atarax online je výhodné a cenově dostupné, což zaručuje rychlou a efektivní léčbu úzkosti a alergických stavů.

Jak dlouho trvá, než se Generický Atarax vyloučí z těla

Generický Atarax má poločas rozpadu přibližně 20 hodin, což znamená, že polovina dávky léku bude z těla vyloučena během této doby. Hydroxizin je metabolizován v játrech a vylučován ledvinami. Kompletní vyloučení léku může trvat až 24 hodin nebo déle, v závislosti na metabolismu a zdravotním stavu pacienta. U starších pacientů nebo pacientů s poškozením jater nebo ledvin může trvat déle.

Může Generický Atarax pomoci při úzkosti?

Ano, Generický Atarax je účinný při léčbě úzkostných stavů. Díky svému tlumivému účinku na centrální nervový systém pomáhá snižovat úzkost a stres, což vede k lepšímu psychickému stavu pacienta. Mnoho pacientů hlásí výrazné zlepšení při pravidelném užívání Generický Atarax pro léčbu úzkostných poruch.

Doba účinnosti Generický Atarax

Účinky Generický Atarax trvají obvykle 4 až 6 hodin, což poskytuje dostatečnou dobu úlevy od úzkosti nebo alergických příznaků. U některých pacientů může účinek přetrvávat až 8 hodin, v závislosti na dávce a individuální reakci těla. Tento časový rámec činí Generický Atarax ideální volbou pro krátkodobou úlevu od příznaků.

Vědecké studie o Generický Atarax

Generický Atarax byl studován v mnoha klinických studiích, které prokázaly jeho účinnost při léčbě úzkostných poruch a alergických reakcí. Studie ukazují, že hydroxizin má výrazné anxiolytické vlastnosti, které snižují úzkost a napětí u pacientů s generalizovanou úzkostnou poruchou. Výzkumy rovněž potvrzují jeho bezpečnost při dlouhodobém užívání v přiměřených dávkách.

Vzniká na Generický Atarax závislost?

Generický Atarax nemá potenciál vyvolat fyzickou závislost, což je jeho velká výhoda oproti jiným anxiolytikům, jako jsou benzodiazepiny. Pacienti mohou užívat tento lék dlouhodobě bez rizika závislosti, avšak je důležité dodržovat doporučené dávkování a konzultovat léčbu s lékařem.

Možné vedlejší účinky Generický Atarax

Mezi nejčastější vedlejší účinky Generický Atarax patří ospalost, sucho v ústech, závratě a únava. V některých případech se mohou objevit bolesti hlavy nebo zažívací potíže. Vzácněji se mohou objevit závažnější reakce, jako je zmatenost nebo kožní vyrážka.

Může Generický Atarax způsobit ospalost?

Ano, Generický Atarax často způsobuje ospalost, což je vedlejší účinek jeho tlumivého účinku na centrální nervový systém.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *